Dikša nebo také Deeksha

Slovo „dikša“ jsem poprvé slyšela už poměrně dávno. Nic mi neřeklo, ani mně nelákalo prozkoumat, co to znamená. Prostě to šlo mimo mě.

Potom jsem objevila na YouTube krátká videa Sri Bhagavana, kde mluví o různých věcech, o bezpodmínečné lásce, o tom, jak bude vypadat vývoj lidstva v příštích letech i tisíciletích, co je to fenomén Jednoty atd. a vnímala jsem, že to co říká, je i moje „pravda“. A o víc jsem se nezajímala.  

Nedávno moje kamarádka řešila složitou domácí situaci, řešila ji už dlouhé roky. Bylo jí jasné, že to bude bolestná zkušenost a tak hledala způsob, jak všechno vyřešit klidně a v lásce. Přitáhla si ji informace o dikše, byla nadšená, pořád o dikše vyprávěla, začala chodit na semináře, v meditacích pracovala s vizionáři Sri AmmouBhagavanem, zakladateli University Jednoty, kteří dikšu pro nás, lidi, přinesli a situaci v rodině se jí poté podařilo vyřešit s klidnou ženskou silou, kterou jsem u ní v souvislosti s její rodinou nikdy předtím nezaznamenala. Ne že by ji to nebolelo, ale konečně našla sílu stát za tím, čemu věří. Věděla, že to zvládla právě proto, že intenzivně pracovala s dikšou. Stala se dikšadávající a teď předává dikšu i dalším lidem.

Několikrát jsem od ní dikšu přijala. A teprve „potom“ mně napadlo podívat se, co to „ta dikša“ je. Na stránkách www.deeksha.cz je mj. napsáno:

"Dikša přináší růst vědomí a tak zvyšuje kvalitu vašich prožitků. Dikša mění emoce a vnímání nebo pomáhá osvobodit se od vjemů."

"Dikša urychluje proces probuzení."

Letos na jaře začala v Čechách skupina trenérů University Jednoty organizovat meditace s „oční dikšou“, což je speciální druh dikši, která protéká skrz oči meditátora. A vy sedíte, díváte se do očí předávajícího a přijímáte boží požehnání – dikšu. Byla jsem na několika těchto meditacích a moje prožitky mně přivedly k tomu, že chci s dikšou pracovat nejen sama na sobě. A tak jsem s pokorou a láskou přijala zasvěcení do předávání dikši ♥♥♥

Na stránkách www.deeksha.cz je napsáno:

"Dikša ani nevyžaduje nějaký zvláštní způsob života, ani není zasvěcením do nějaké nové cesty. Nezavazuje člověka k žádné filosofii ani ideologii. Přesahuje náboženské a kulturní bariéry, neboť chce pouze probudit každého k jeho/jejímu vlastnímu duchovnu, a to tak, že napomáhá neurobiologickým změnám. Náboženství se tedy stává věcí osobní volby a vůle. Proto mohou dikši dostávat lidé patřící k jakékoliv víře nebo věkové skupině."


Cítím Vděčnost a Lásku ke Sri Ammě a Sri Bhagavanovi za to, že realizují Boží požehnání - Dikšu.

Cítím Vděčnost a Lásku ke své Duši, že mně přivedla k předávání dikši dalším bytostem.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. Burning mouth syndrome (BernadelD, 12. 5. 2019 11:53:02) Odpovědět

    And honestly, theres nothing wrong with it not being "healthier" than beef - its like diet soda - it just feels healthier but isnt. Though, to be honest, the saturated fat debate is back in the open again - at least with respect to dairy based fats (butter is in again).
    <a href=http://magdalenabus.tk/page/hot-water-burn-treatment-home-remedy/>Hot water burn treatment home remedy</a>


Kontakt

Zuzana Princová

Nejbližší akce

22. - 23. 2. 2020 víkendový seminář Intenzivní rozpouštění karmických vzorců. Více informací na   https://www.facebook.com/events/785378315288076/

....Těším se na Vás :-)

.

Pravidelné středeční meditace byly zrušeny.